Hotel Riomar

Sant Martí d'Empúries - L'Escala

Idioma Català Idioma Español Idioma Français Idioma English

Telèfon: +34 972770362

  Notícies i actualitat de l'Hotel Riomar INICI ENTORN SERVEIS TARIFES NOTÍCIES IMATGES CONTACTE
Descobrir l'Hotel Riomar és gaudir de l'estiu
Entrevista al senyor Joan Malé, propietari i fundador de l’Hotel Riomar Amb motiu de l’estrena de la nova web de l’Hotel Riomar, vam tenir la idea de donar a conèixer el que va passar abans, durant i després de la construcció d’aquest hotel, una feina on dues famílies (Malé – Gardella) es van implicar amb il·lusió per cear d’un lloc d'allotjament, ara convertit en un fet, l’Hotel Riomar. Per aquest motiu, vam proposar al Sr. Joan Malé, principal responsable i fundador de l'hotel, que ens expliqui tots aquells petits detalls que fan forta la història de qualsevol fet, aquelles peripècies per les que van passar o el perquè va ser a Sant Martí d’Empúries i no en un altre lloc, o el perquè del nom “Riomar”. Tot això i molt més ho expliquem al llarg d’aquesta entrevista. 11-12-2015 | 18:05:57 | Autor: Mercè Malé Gardella Sant Martí d’Empúries.— El dilluns passat, 7 de desembre, al costat de la llar de foc, còmodament instal·lats, van realitzar l’entrevista al Sr. Joan Malé, propietari i fundador de l'Hotel Riomar, i que a continuació transcribim.

Senyor Joan, ens podria fer una mica d’història dels inicis de l’Hotel Riomar?
—Els inicis de l’Hotel Riomar es remunten als anys seixanta. La meva família regentava una petita fonda-restaurant a Sant Martí d’Empúries, que abans havia estat una botiga de queviures. La meva mare, la Paquita Ros, era una cuinera excel·lent. Venia gent d’arreu de Catalunya a menjar la sèpia al forn i l’arròs a la cassola que ella cuinava amb molt de gust. Ella era l’ànima de la fonda i la que ens va encoratjar a emprendre la construcció de l’hotel.

Quan va sortir la idea de la construcció de l’hotel i perquè, ja que ens consta que la vostra professió era un altre?
—L’hotel Riomar es va començar a construir a finals dels seixanta, en uns terrenys que havien estat dedicats al cultiu de l’arròs, quan la dictadura franquista estava agonitzant. Era un bon moment econòmic per emprendre negocis turístics, ja que venien molts estrangers que volien gaudir del sol i la platja a molt bon preu. No hi havia massa llocs on allotjar-los. A molts poblets de la Costa Brava, s’havia donat el cas que les famílies llogaven les habitacions de les seves pròpies cases per fer front a aquell boom turístic. En el tema polític, vam passar d’una època en què tot era prohibit o pecat, a començar a respirar els aires de la llibertat en un espai de temps molt breu.

Us va resultar fàcil, econòmicament parlant, emprendre una aventura com aquesta?
—Els inicis varen ser complicats i molt durs. Hi havia pocs diners però teníem moltes ganes de treballar i la il·lusió d’un nou projecte que ens canviaria la vida. Vam haver de recórrer a l’ajuda de les entitats financeres, als estalvis que teníem i als amics per finançar el projecte hoteler i fer front a les nombroses despeses. Gairebé tot el que guanyàvem al final de la temporada, ho invertíem en ampliar les instal·lacions i millorar els serveis pels nostres clients.

Ens consta que la construcció de l’hotel es va realitzar en diferents períodes de temps, ens podria dir com es van desenvolupar les diferents etapes de la construcció de l’Hotel Riomar?
—Vam iniciar la construcció de l’Hotel cap a l’any 1969. Any rere any, anàvem fent més habitacions, més espais de descans, més serveis. No va ser fins als principis dels vuitanta, quan es va posar en funcionament l’edifici Annex Solivent i el Bar-Terrassa. La piscina i un bloc d’apartaments (que du per nom “Els vents”) es van inaugurar cap a la dècada dels noranta. Cal no oblidar el frondós jardí, un dels punts forts de l'hotel, que ha anat creixent amb el pas dels anys i a l’estiu mostra tot el seu esplendor.

La planificació de l’Hotel Riomar va incloure oferir als seus clients serveis que no es troben al poble?
—Sempre vam voler donar un servei personalitzat als nostres clients, lluny de les massificacions. Sant Martí d'Empúries és un lloc on no hi ha discoteques, ni carreteres transitades i a les nits es pot descansar. Molts clients repeteixen pel tracte que reben del nostre personal i per la pau que troben en aquest lloc gairebé paradisíac. Estem especialitzats en el turisme familiar perquè aquí els nens tenen espai per córrer i jugar. També admetem mascotes sense cap cost addicional.

Com va sorgir el nom de “Riomar”?
—Ens trobem a la zona del Riuet, davant una platja ideal per la pràctica del windsurf i el kitesurf, molt a prop del poblet de Sant Martí d’Empúries. Aquest indret sempre s’ha caracteritzat per la seva tranquil·litat i la bellesa del paisatge. El fet que hi hagués la desembocadura d’un riu a prop, el riu Vell, ens va donar la idea de posar-li el nom de Riomar.

Ens podria explicar alguna anècdota abans o després de les Olimpíades del 92?
—A principis dels 90, vam tenir la pensada d’organitzar un sopar-barbacoa amb sangria i ball, a la terrassa de l’hotel. La idea va tenir tant d’èxit que encara ara la fem, cada dimarts, durant els mesos de juliol i agost. En temporada baixa, especialment al mes de setembre, fem una paella gegant a l’aire lliure. Sabem del cert que als clients els encanta gaudir d’un bon plat de paella sota l’ombra de les frondoses moreres de la terrassa.

Senyor Joan, quin va ser el secret que va captivar i li va permetre conservar la fidelitat i continuïtat dels seus clients?
Cal dir que l’Hotel Riomar no hauria estat possible sense la confiança dipositada pels nombrosos clients que han passat les vacances en aquest indret privilegiat de la Costa Brava. Ara, a l’època de les noves tecnologies i de tants canvis, esperem fer front als reptes del futur amb la mateixa força que ens va impulsar a emprendre aquest projecte, per aquest motiu també volem estar al dia amb avenços de les noves tecnologies. Abans, nens, joves i grans omplien la piscina i la platja; ara estan més entretinguts amb les maquinetes, els ordinadors i els telèfons mòbils, i per això comptem amb la nostra zona WIFI per poder gaudir de la pràctica d'aquestes noves tecnologies.

I així finalitza l’entrevista el Sr. Joan Malé, que ens agraeix aquesta oportunitat i ens convida a visitar l’Hotel Riomar, a conèixer i gaudir dels més de 1.500 metres quadrats d’extensió que ocupa tot l’hotel. No us penedireu!

Totes les Notícies